Wie is Photo-Patricske, wie ben ik!

Mijn passie voor het maken van foto’s gaat terug naar mijn kinderjaren. Mijn eerste fototoestel heb ik gekregen van een neef die toen al jaren bezig was met fotografie. Ik kan me zelfs het merk niet meer herinneren. Het moet rond 1967 geweest zijn, op 11 jarige leeftijd.
Tijdens de pubertijd tot de eerste jaren van het huwelijk is fotografie wat verwatert. Later, rond mijn 23 jarige leeftijd is die microbe terug beginnen werken en heb ik mijn eerste reflexcamera aangeschaft, een Nikon FG. Massa’s foto’s mee genomen, veel geld betaalt voor het ontwikkelen van de foto’s, en ze liggen daar nu. Af en toe worden ze nog wel eens bekeken en haalt het wel mooie herinneringen op, maar door de hoge kost het ook wat naar achtergeschoven en weer jaren geen foto’s genomen.
Dan volgde er een zwarte periode in fotografie. Overgeschakeld op video, jaren gedaan. Maar toen dat stuk ging en niet meer te herstellen was, er ook mee gestopt.

Maar ja een mens kan niet stilzitten en wil altijd iets anders. Fietsen dan maar, zelfs goed voor mijn gezondheid.

Want ondertussen problemen met de knie en enkele operaties achter de rug en regelmatig fietsen (rustig) zou goed doen voor de knie. Dus de fiets op en altijd wil je wat meer en ook een Garmin Vista C erbij. Het gevolg is dat ik vrij veel fietsroutes heb samengesteld en gereden. Een plezier en goede ontspanning, maar de microbe van fotografie was nooit weg en met de modernisering van analoog naar digitaal, wilde ik me er ook aan wagen.
Dus, eerst een toestel aanschaffen. Het is geen compact geworden, maar ook geen DSLR. Ik heb voor mijn eerste toestel voor eentje tussenin gekozen, de Panasonic FZ18. Een pracht van een toestel en om meer kennis op te doen, lid geworden van BelgiumDigital.
Na een kleine twee jaar rondgetrokken te hebben met mijn bridge toestel en de goesting die blijft, dan toch maar in de geldbeugel gedoken. Na lang aarzelen is het een Canon 50D geworden. Een nieuwe uitdaging is gestart, het toestel onder de knie krijgen, lenzen bijkopen en wie weet nog wat andere kleine benodigdheden. En, wie weet wat brengt de toekomst, eentje uit de professionele gamma?
Ik hoop dat jullie de foto’s op deze site goed vinden en als je wil kan je altijd een fietsroute downloaden om ze zelf eens uit te proberen, wie weet met een digitaal fototoestel, want je komt uiteraard onderweg altijd wel iets tegen dat je op foto wil vastleggen.

Wijns Patric

Photo-Patricske.be - Created by Wijns Kristof